Vingar av rök – Marcus Olausson

Du är en mördare nu Elderim. Inget kan ändra på det.

Mörkrets grepp om Serahema hårdnar och vem som helst kan vara en fiende. Elderim och hans vänner är på flykt, rättmätigt efterlysta för mord och i deras spår följer den fruktade maghran, en varelse som avskyr magi.

I den kareshiska öknen väntar deras största prövning någonsin när Cal tvingas göra upp med sitt förflutna och Belmonne tillägnar sig en förmåga hon helst skulle vilja vara utan. Trots viktiga ledtrådar verkar de ständigt lika långt från att finna svärdet Åskvigg och Elderim måste bestämma sig – är han beredd att förråda sina vänner för att ha en chans mot den onde guden Naemin?

WOW! När jag hade läst klart den här boken var det som om luften gick ur mig. Bara wow alltså, vilken fortsättning. Ni som följer mig vet att Vingar av rök var årets mest efterlängtade fantasy för mig och jag är inte besviken. Vilken bok!

Vingar av rök är allt annat än den vanliga mellanboken. Tvärtom gasar Olausson på för fullt och boken är en fullkomlig explosion av magi, världsbygge och berättarglädje. Det är en berättelse med extra allt, utan att för den skull ge avkall på fördjupning av karaktärer eller vilopauser som ger oss lite tid att andas. Och vilopauserna är verkligen välbehövliga, för däremellan händer massor och jag skrattar och gråter om vartannat. Intrigerna som vecklar ut sig och mörkret som tar över håller mig i ett järngrepp.  Och jo, jag gråter faktiskt på riktigt när berättelsen tar en fullständigt oväntad vändning. Jag blev så chockad att jag var tvungen att ta en paus från läsningen för jag kunde inte tro mina ögon. Rejäl chockvarning alltså.

En stor eloge också till Catoblepas förlag som ger ut serien på nytt. De har verkligen fått omslagen fantastiskt vackra och piskar tydligen författaren lagom mycket med tanke på den fina redigeringen. Jag är oerhört imponerad och oerhört glad över Serahemas utveckling och kan varmt rekommendera böckerna till alla som gillar fantasy.

Nästa års mest efterlängtade fantasy är nu uppenbarligen Till hjärtats sista slag.

Vingar av rök finns hos Adlibris och Bokus.

 

Svar

  1. barnfrittliv profilbild

    Låter som en bokserie att kika närme på. Tack för tips!

    Gilla

  2. Amandas minnen profilbild

    Åh, wow! Jag är alltid på jakt efter vuxen fantasy 🙂 Tack för bra tips och en bra recension!

    Gilla

  3. Tentakelfarbror (@farbroratlas) profilbild

    Jag borde verkligen ta tag i denna bokserie igen. Var lite mätt efter den förstaboken (från den första upplagan) men har fått tillbaka suget. De nya omslagen är dessutom riktigt snygga!

    Gilla

Lämna en kommentar