Avengers Endgame ( inga spoilers ).

Det går inte att skriva så himla mycket om Endgame utan att spoila, så jag nöjer mig väl mest med att konstatera att den var bra. Jäkligt bra.

För några månader sedan hade jag noll koll på Marvelfilmerna och visst bara vagt vilka alla dessa superhjältar var. Sedan såg jag Black Panther och blev hooked. Därefter har jag sett alla Marvelfilmer, ända tillbaka till Ironman 1. Med Infinity War hade Marvel mig fast i ett järngrepp och jag har ägnat många timmar till att läsa teorier och nagelfara trailers i jakt på ledtrådar till vad som ska hända i Endgame. Vissa teorier mer osannolika än andra.

Huruvida dessa teorier visade sig stämma eller inte låter jag vara osagt, men applåder till Marvel som verkligen lyckats hypa upp filmen ordentligt. Endgame levererade med bravur och jag har nog inte grinat så mycket på bio sedan jag såg Titanic för 20 år sedan.

Mitt enda klagomål gäller väl egentligen Thanos själv. Som skurk känns han lite för platt. Hans anledning till att dusta halva universum har ändå en viss logik, så det är trist att själva karaktären ändå inte känns helt trovärdig. Detta trots att Thanos spelas av Josh Brolin som jag bara älskar. Hans insats i Men in black 3 var helt fantastisk och hans skurkroll i Deadpool 2 fenomenal. Men det kan ju inte misslyckas helt med Brolin, och även om Thanos inte helt övertygar mig så gör alla andra det och det räcker bra.

Endgame är alltså en fullträff så har du inte sett den rekommenderar jag att du bokar biljett nu. Och glöm inte att ta med gråtpapper, mycket gråtpapper.

Nu i efterhand känns det rätt tomt. Vad händer nu liksom? Oarya har inte heller svar på det, men skriver bra om nördåret 2019 och livet efteråt.

PS. Du behöver inte vänta på en post-credit scene för det kommer ingen. Det finns visserligen en yttepytteliten vinkelivink om någonting, men den är så liten att du mest troligt lär missa den ändå. Gå hem direkt när filmen är slut och googla den istället är mitt råd.

Lämna en kommentar